Blog

Verlegenheid, hoe kom ik ervan af?

Spreken voor een grote groep mensen? Te verlegen om die iemand aan te spreken? Dan heb je waarschijnlijk last van verlegenheid. Verlegenheid is iets wat heel belemmerd kan zijn. Er is een bepaalde geremdheid wat leidt tot het vermijden van sociale situaties. Blozen, een verstikkend gevoel, vermijden van oogcontact, duizeligheid, misselijkheid en transpiratie kunnen hiermee samengaan. Dit betekent niet dat je voor altijd verlegen hoeft te blijven. We geven een aantal tips om je verlegenheid aan te pakken en wat losser en spontaner te zijn. Ook op het gebied van de liefde.

Stap uit die comfort zone
Dit geldt echt niet alleen voor verlegen mensen. Voor iedereen geldt; als je niet iets nieuws probeert, kom je ook nergens. Het is lastig als je iets niet durft, maar toch zal je er op een of andere manier overheen moeten stappen. Wanneer je geen auto kunt rijden, zal je toch een keer rijlessen moeten nemen. Anders leer je het nooit. Hetzelfde geldt in principe voor verlegenheid. Ga die sociale uitdaging tegemoet. Misschien kom je in situaties terecht waar je het er even moeilijk mee hebt. Maar zo blijf jij jezelf wel uitdagen en zal je uiteindelijk meer zelfvertrouwen krijgen. Na de tijd zal je trots zijn dat je het gedaan hebt. Laat je niet leiden door je angst.

Neem het niet te zwaar op
Het probleem met verlegenheid is dat alles heel serieus wordt genomen. Stel dat je een enorme blunder maakt? Of een blauwtje loopt? Een geruststelling; het overkomt iedereen. Zelfs de meest zelfverzekerde mensen maken weleens een blunder. Het hoort bij het leven. En wees ook trots op jezelf wanneer het wel goed is gegaan. Schrijf het desnoods op. Want het is ook belangrijk dat jij je blij met jezelf bent. Op je gemak voelen bij jezelf en bij andere mensen is erg belangrijk. Ga er desnoods alleen op uit. Zelfverzekerde mensen voelen zich namelijk ook op hun gemak wanneer ze alleen zijn in het openbaar.

Iemand aanspreken

Vind je iemand leuk? Stap dan op diegene af en maak een praatje. Niet meer en niet minder. Als je in de liefde of in je sociale leven wat succes wilt hebben. Dan is dit toch wel een belangrijke stap. Want de liefde van je leven komt niet zomaar aanwaaien. Hierbij hebben we één woord voor je: oefenen. Leg hierbij de lat niet te hoog. Maak eerst eens een praatje met een vreemd iemand. Bijvoorbeeld in de supermarkt. Het maakt niet uit of de persoon een man, vrouw, jong of oud is. Het belangrijkste is dat jij jezelf aanleert om een praatje te maken, zonder blozen of stotteren. Probeer vervolgens het aantal praatjes uit te breiden, net zolang tot je die leukerd durft aan te spreken. Doe het stap voor stap en rustig aan. Maar ook niet te rustig, natuurlijk.

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook Lezen!

Close
Close