Blog

Onbeantwoorde liefde

Omgaan met liefde die niet beantwoord wordt
Liefde die niet wederzijds is. Als jij degene bent die liefhebt dan kan dit een pijnlijke ervaring zijn. Dit artikel is een leidraad over hoe er mee om te gaan.

1. Als jij het “slachtoffer” bent
Begin met de acceptatie van het feit dat romantische liefde vaak geen keuze is. Het heeft niets te maken met verraad. Probeer het niet persoonlijk op te vatten.

2. Roei het gevoel “iets nodig te hebben” uit
Misschien ben je boos omdat u denkt de liefde van die ene persoon nodig te hebben om u helemaal optimaal te voelen. Probeer dit van u af te zetten. Onderzoek wijst uit dat een gezonde dosis optimisme alles is wat u nodig heeft.

3. Neem afstand
Het is niet gezond om steeds in de buurt te zijn van iemand die uw liefde niet kan beantwoorden. Neem afstand om na te denken over uw situatie en meer te leren over jezelf.

4. Geniet van je vrijgezellen bestaan
Een onbeantwoorde liefde veroorzaakt een gevoel van verlies. Probeer toch te genieten van het leven hoe moeilijk dat ook is.

5. Als je vrienden zou willen blijven
Volg dezelfde stappen als je dient te volgens als je gedumpt bent. Deze adviezen zullen je helpen met het in stand houden van de vriendschap.

6. Oefen onvoorwaardelijke liefde
Als je echt alles voor deze persoon over hebt probeer dan onvoorwaardelijk lief te hebben. Wordt gelukkig van geluk geven, niet van het ontvangen daarvan.

Ben jij de onbeantwoorde liefde? Hier volgen een aantal tips:

1. Besef dat het geen bewuste keuze is om iemand lief te hebben
De persoon die je lief hebt voelt zich wellicht ongemakkelijk, hou daar rekening mee.

2. Ga na of jij de liefde (bewust) blokkeert
Misschien denk je de liefde niet te verdienen. Je doet uzelf tekort door zo te denken. Als je hiermee zit raden we u aan het stukje over liefde ontvangen te lezen.

3. Bent u je zeker van je zaak? Sta stevig in uw schoenen!
Laat je niet overtuigen lief te hebben als je er niet achter staat. Men kan boos of verdrietig op jou reageren maar uiteindelijk is eerlijkheid het beste.

4. Verminder het contact of stop de vriendschap als jouw grenzen niet gerespecteerd worden
Kan de gever van de liefde de gevoelens niet opzij zetten, zet dan de vriendschap op een lager pitje. Mocht de gever niet om kunnen gaan met dit alles dan is het misschien nodig de vriendschap te stoppen.

Een aantal tips:

  • Uit jouw gevoelens, huilen mag maar richt je ook op positieve zaken
  • Accepteer dat het is zoals het is, er is vast iemand die je wel de liefde kan geven die je wenst
  • Probeer je aandacht op andere dingen te richten, doe de dingen die je altijd al wilde doen

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close