Hoger Opgeleiden Dating

Mensen die een hoge opleiding genoten hebben, zijn vaak opzoek naar een (gelijke) partner die ook gestudeerd heeft. Oftewel dat deze hetzelfde opleidingsniveau of mate van intelligentie heeft. Soms kan het lastig om iemand te vinden die dezelfde kwaliteiten. Ben je hoger opgeleid? En zoek je iemand die hierbij aansluit? Dan is hoger opgeleiden dating wat voor jou. Dit is speciaal gericht op dating voor hoogopgeleiden. We leggen je uit wat daten voor hoger opgeleiden is en wat de voordelen zijn.

Wat is dating voor hoger opgeleid?

In de regel is een dergelijke datingsite voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding of hoger. Hierbij werken ze vaak ook op hetzelfde niveau. Dit betekent dat je op een datingsite voor hoopopgeleiden mensen met een hogere levensstandaard tegen zal komen. Het voordeel van een relatiesite voor hoger opgeleiden maakt het mogelijk om mensen van hetzelfde niveau te vinden. De kans om een relatie met een hoger opgeleide te krijgen is met een speciale datingsite groter.

Waarom online dating hoogopgeleiden?

Datingsites speciaal gericht voor hoger opgeleide mensen is een sterk opkomende groep. Ze zijn aan het groeien. Dit komt omdat steeds meer mensen door studeren. Deze mensen zijn vaak op zoek naar een partner die ook hoog is opgeleid en dezelfde kwaliteiten bezit en interesses bezit. Vandaar dat er voor deze mensen speciale datingsites zijn.

Iemand vinden met dezelfde kwaliteiten

Een HBO of universitaire diploma zegt vaak al wat over de kwaliteiten en eigenschappen van iemand. Daarom is er internetdaten voor hoogopgeleide mensen. Het voordeel van het daten van hoogopgeleiden met hetzelfde opleidingsniveau is dat je meer raakvlakken hebt. Het contact komt gemakkelijker op gang. Het is geen oppervlakkig gesprek, maar hierdoor heb je juist iemand voor je met wie je een goed gesprek kunt voeren. Dit is vaak al een stuk aantrekkelijker dan iemand van een heel andere niveau. Hierdoor heb je een grotere kans dat de date uitloopt tot een succes.

Datingsite voor hoger opgeleiden

Opzoek naar een datingsite voor hoogopgeleiden? Een voorbeeld van een relatiesite voor hoger opgeleide mensen is e-matching. Deze website is gericht op daten voor beter opgeleide mensen. Alleen hoogopgeleide singles – net zoals jij – zal je hier tegenkomen. Dit betekent dat ze minstens een hbo-diploma op zak hebben. Het ledenbestand bestaat uit Nederlandse singles die zeer uiteenlopende beroepen en interesses hebben. Door deze diversiteit is er altijd iemand te vinden om een goed gesprek mee te voeren. Bij de bekendste datingsites kun jij je gratis aanmelden. Leg vervolgens contact met iemand en als het klikt kun je hem of haar uitnodigen voor een date.

Drie grootste datingsites voor hoger opgeleiden

Naast e-matching bieden EliteDating en Parship je ook de mogelijkheid om te zoeken naar gratis daten met hoger opgeleide mensen. Dit zijn de drie grote dating websites die zich specifiek richten op dating tussen hoger opgeleide mensen. Een andere website waar je hoogopgeleide singles kunt vinden is Match4me.

Maak gebruik van filters

Er zijn genoeg dating websites waar je kunt filteren op hogere opgeleide mensen. Lexa is bijvoorbeeld een wat grotere datingsite, maar biedt tevens de mogelijkheid om je te specificeren tot hoger opgeleide singles. Aan jou de keus of je voor een wat uitgebreider netwerk of voor een datingsite gaat die alleen gericht is op dating voor beter opgeleide singles.

Dating hoger opgeleiden vergelijken

Eerst datingsites met elkaar vergelijken? Dat is een prima plan. Je bent zover dat je in contact komt met een single, maar dan moet je nog de dating website kiezen die bij je past. Je kunt bekijken wat de uitgangspunten van elke website is en ze met elkaar te vergelijken.

Dating voor hoger opgeleiden: ervaringen

De ervaringen voor dergelijke datingsites zijn heel erg uiteenlopend. Je persoonlijkheid speelt hier ook een rol in. Niet veel mensen zien het zitten om online te gaan daten. Maar wanneer ze eenmaal een geschikte partner hebben gevonden, hoor je ze niet meer klagen. De ervaring is dat het een goede manier is om mensen te leren kennen.

Lees ervaringen van gebruikers

Daarnaast is het raadzaam om te kijken wat de ervaringen van anderen zijn. Werkt het systeem naar behoren? Zijn de kosten voor het relatiebureau reëel? Hoe staat het met de klantenservice? Zijn er veel nepprofielen? Hoe gaan ze daarmee om? Welke datingwebsite hebben zij gekozen? Wat waren hun ervaringen? Was het succesvol? Verder is het belangrijk dat je met een betrouwbare site te maken hebt. Reviews zijn de beste manier om erachter te komen of een site goed werkt. Vergelijk de meningen van de verschillende datingsites met elkaar en maak een besluit.

Relatiebemiddeling hoger opgeleiden

Vind je het lastig om zelf een geschikte partner te vinden? Of weet je niet zo goed wat voor persoon er bij je past? Indien je een goede opleiding hebt genoten, kun jij je ook inschrijven bij een relatiebureau. Relatiebemiddeling voor hoger opgeleiden koppelt hoger opgeleide mensen. Aan de hand van een speciaal matchingssysteem en met vakmanschap wordt er gekeken wie er goed bij jou zou kunnen passen. Er wordt een geschikte kandidaat voor je gezocht. Vervolgens wordt je in contact gebracht met een single met niveau en die bij je past. Het voordeel is dat jij niet al het zoekwerk hoeft te doen. Er zijn diverse relatiebureaus die je hierbij kunnen helpen.

Close