Blog

10 tips om een collega te versieren op je werk

Wist je dat bijna een kwart van alle mensen die een liefdesrelatie hebben elkaar tijdens het werk hebben ontmoet? Eigenlijk niet eens zo heel verwonderlijk; mannen en vrouwen brengen immers uren met elkaar door op het bedrijf, ze maken hetzelfde mee, werken voor hetzelfde resultaat of doel. Ben je eenmaal verkikkerd op een collega dan volgen hier 10 tips om een collega te versieren op je werk.

1. Doe voorzichtig
Ben je eenmaal verliefd op een collega, dan is het wel zo handig om te kijken of dit geen nadelige gevolgen kan hebben op het moment dat jullie daadwerkelijk een relatie of verhouding krijgen. Alhoewel je niet ontslagen kunt worden voor het hebben van een liefje op je werk, moet je wel goed nagaan of je baas geen aanstoot neemt aan jullie prille liefde. Ook is het handig te kijken of er al eerder relaties zijn ontstaan op de werkvloer en hoe dat is afgelopen. Een collega versieren is leuk maar je baan verliezen een stuk minder.

2. Baas, collega of ondergeschikte?
Wie wil je eigenlijk versieren? Je baas, naaste collega of ondergeschikte. Maakt dat dan wat uit? Ja, in de praktijk blijkt van wel. Het gaat op het werk immers om machtsverhoudingen. Ben je verliefd op een onderschikte en geef je haar of hem een positieve beoordeling of compliment dan zullen collega’s die kunnen zien als ‘voortrekken’. Versier je je baas dan zijn dit soort vooroordelen niet aan de orde. Sterker nog, er wordt waarschijnlijk tegen je opgekeken.

3. Tijd doorbrengen met haar of hem
Op de werkvloer, tussen je collega’s of onder de blikken van je meerdere zal het niet meevallen om te flirten met die ene collega die je zo leuk vindt. Het is dan ook zaak om er voor te zorgen dat jullie samen tijd kunnen doorbrengen, zonder anderen. Doe samen een opdracht of taak, probeer op dezelfde afdeling of voor hetzelfde project aan de slag te gaan.

4. Geef hints maar wees subtiel
Natuurlijk wil je de collega van je dromen laten merken hoe leuk je hem of haar vindt. Geef dan ook hints in die richting. Maar doe het wel subtiel. Het is immers niet de bedoeling om hem of haar af te schrikken. Iemand bespringen in de lift kan wel eens negatieve gevolgen hebben. Misschien weet hij of zij helemaal niet wat jouw gevoelens zijn en is de schrik zo groot dat de kans meteen verkeken is.

5. Complimenteer en meer
De meest makkelijke manier om te laten weten dat je iemand leuk vindt, is het maken van een compliment. Daarmee laat je weten dat je op de ander let en dat je haar of zijn uiterlijk, gedrag of mening leuk vindt en waardeert. Wordt je gecomplimenteerd en vind je dat leuk, ga daar dan bewust mee om. Probeer het niet weg te lachen maar maak duidelijk dat je het leuk vindt om een compliment te krijgen.

6. Aanraken maar wel geraffineerd
Om iemand te laten merken hoe leuk je hem of haar vindt, kun je dat ook doen door aanrakingen. Maar, doe dit wel terloops. Het moet geraffineerd en subtiel zijn. Bijna alsof het toevallig is. Een hand op een schouder, jouw hand die langs de hand van de ander strijkt. Ga naast elkaar zitten en zorg dat jullie armen of benen elkaar raken. Vermijd erogene zones (borsten, billen), je wilt immers niet als een enge man of vrouw overkomen.

7. Een lach mag
Meestal is je werk tamelijk serieus. Niet echt een ideale sfeer om te flirten. Zorg er dan ook voor dat er af en toe iets te lachen valt. Een woordgrap, een droge opmerking of de humor ergens van in zien. Samen om hetzelfde lachen schept een band.

8. De volgende stap
Goed, je hebt alle voorgaande stappen uitgevoerd, nu is het tijd voor actie. Natuurlijk kun je plompverloren vragen of de ander zin heeft in een date maar je kunt er ook voor zorgen dat jullie elkaar buiten werktijd tegenkomen. Het hele keurslijf van het werk is dan weggevallen en je kunt veel meer van jezelf laten zien. Probeer er dan ook achter te komen waar de ander boodschappen doet, wat hij of zij doet in de vrije tijd, wat zijn of haar hobby’s zijn. En natuurlijk kom je elkaar daar dan, heel toevallig, tegen.

9. Blijft het een geheim of…
Je eerste date was een succes en het lijkt er op dat het echt wat gaat worden tussen jullie. Ga je het op het werk aan de grote klok houden of blijft het een geheim? Zijn er nog anderen in het spel, dan is het misschien wel zo slim om discreet om te gaan met jullie prille liefde. Maar als het serieus wordt kun je het natuurlijk best aan je collega’s vertellen. Enne… vergeet ook je baas niet in te lichten.

10. Werk gaat voor het meisje (of de jongen)
Het is zover. Jullie hebben de liefde aan elkaar verklaard en zijn een stel. Fijn dat je de liefde van je leven hebt leren kennen maar jullie moeten nog wel steeds samen werken. Het is dan ook zaak om het werk en je liefdesleven gescheiden te houden. Doe niet overdreven verliefd en kibbel niet over dingen die alleen jullie aangaan. Kortom, houd het professioneel.

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close