Blog

Internet Dating Tips

Internet daten is een goede manier om mensen te ontmoeten. Je komt mensen tegen die je anders nooit tegen was gekomen. Bovendien is het een gemakkelijke manier om in contact te komen met een potentiele date. Maar hoe kun je dit goed aanpakken? En wat kun je zijn leuke ideeën voor een eerste, tweede of derde date? We geven je diverse internet dating tips en ideeën voor een date.

Datingsite tips

Wanneer je de zoekmachine gebruikt, zal je zien dat er een groot aanbod is in datingsites. Meld je niet aan bij de eerste de beste datingsite, maar kijk even rond in het aanbod. Belangrijk is dat een datingsite professioneel en betrouwbaar overkomt en dat je een datingsite kiest die bij je past.

Online dating tips

Voordat er online gedatet kan worden, moet er eerst een profiel aangemaakt worden. Zorg dat je een foto hebt waar je gezicht en ogen duidelijk op te zien zijn. Besteed ook aandacht aan de profieltekst. Maak deze zo oprecht mogelijk. Het is immers de eerste indruk die iemand van je krijgt. Bovendien zit je niet voor niets op een datingsite.

Contact leggen

Voordat je iemand benadert is het raadzaam om het profiel van iemand goed te lezen. Is iemand bijvoorbeeld opzoek naar een bepaalde leeftijd? Respecteer dit dan. Weet ook goed wie jij bent en wat voor persoon bij je past. Kijk of iemand daar op aansluit. Iemand gevonden die jou wel aanspreekt? Probeer diegene vervolgens aan te spreken zoals je het in het echt ook zou doen. Stuur een korte tekst die uitnodigend is. Raak niet in paniek als iemand niet gelijk reageert. Mensen hebben namelijk ook een leven naast een datingsite. Het kan zijn dat iemand niet constant in de gaten houdt of hij of zij berichten heeft.

Wat je niet moet doen

Blijf geen berichtjes sturen wanneer iemand je afwijst of niet reageert. Dit is zonde van de tijd en moeite. Bovendien komt het opdringerig over. Pas op met seksueel getinte berichten. Niet iedereen kan dit waarderen. Hetzelfde geldt voor berichten die dubbelzinnig zijn.

Op date vragen

Wanneer het klikt tussen jou en je gesprekspartner, kun je deze vragen of hij of zij met je op date wil. Dit is een mooie manier om te kijken of het in het echt ook klikt. Er zijn diverse dingen om te doen op een date. Om het gemakkelijk te houden kun je iemand vragen of die een kopje koffie met je wil drinken, samen wil lunchen of met je mee wil naar die leuke film in de bioscoop. Zorg ervoor dat je een vrijblijvende activiteit kiest. Uit eten gaan kan leuk zijn, maar het ook een stressvolle situatie zijn. Juist omdat je wordt geforceerd om de aandacht op elkaar te richten. Er zijn diverse andere date ideeën.

Leuke ideeën voor een date

Er zijn diverse leuke dingen voor een date. Belangrijk is om te kijken wat jullie gemeenschappelijke interesses zijn. Ga vervolgens iets doen wat jullie allebei leuk vinden. Of wellicht iets wat de ander leuk vindt? Diegene zal het zeer zeker kunnen waarderen. Er zijn diverse leuke dates tips. Bezoek bijvoorbeeld samen de dierentuin of een pretpark. Het is gezellig en bovendien hebben jullie zeker weten iets om over te praten.

Activiteiten voor een date

Maar hoe leuk is het om samen echt iets leuk te ondernemen? Houden jullie allebei van koken? Volg dan samen een kookles. Dit heeft niet gelijk bij een eerste date, maar kan ook bij een tweede of derde date, wanneer je weet dat het goed klikt. Houd bijvoorbeeld Groupon of andere kortingssites in de gaten voor een leuke aanbieding. Houden jullie allebei van dansen? Neem dan bijvoorbeeld een proefles dansen.

Sportieve activiteiten voor een date

Ben je graag bezig tijdens een date? Een gemakkelijke manier om elkaar wat beter te leren kennen is door middel van een wandeling. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het park, bos of over het strand. Tijdens een wandeling ben je niet verplicht om constant oogcontact te hebben. Doordat je in beweging bent, heb je minder last van spanning. Het is leuker dan tegenover zitten in een café.
Daarnaast zijn er tal van andere sportieve activiteiten die je samen kunt doen. Wat dacht je van samen mountainbiken? Of ga samen sporten. Je bent lekker actief bezig en hebt gelijk je sportuurtje gehad. Bovendien is het de ideale manier om erachter te komen of iemand sportief is. Met name handig wanneer je zelf sportief bent.

Bezoek een (lokale) band

Houden jullie beiden van muziek? Dan is het een leuk date idee om bijvoorbeeld naar een kroeg te gaan met live muziek. Er spelen vast wel bandjes bij jou in de buurt. Je hoeft niet constant te praten. Als je even niet weet wat je wilt zeggen, kun je gewoon even naar de muziek luisteren. Bovendien is de sfeer vaak heel goed.

Hang samen de toerist uit

En dan niet in het buitenland. Nee, in eigen land. Want Nederland heeft zoveel moois te bieden. Er zijn nog zoveel mooie steden en plekken te ontdekken. Een leuk idee voor een date is dan ook om een stedentrip te doen. Ga bijvoorbeeld naar Utrecht, Groningen of Amsterdam. Kies de stad die het dichtst bij huis is. Of kies juist een verder weg. Wat jij wilt.

Goede vragen voor een date

Er zijn ontzettend veel vragen die je aan een (potentiele) date kunt vragen. Of je nou nog aan het chatten bent, of met iemand op date gaat. Je hebt natuurlijk de standaard vragen over opleiding, werk, wonen, leefsituatie, hobby’s en familie. Maar het is natuurlijk nog leuker om het gesprek op gang te houden met originele vragen. We geven een aantal voorbeelden:
– Noem iets wat je dag altijd goed maakt.
– Welke dag uit je leven zou je opnieuw willen beleven?
– Waar ben je enthousiast over in het leven?
– Vertel iets over jezelf wat mij zal verrassen.
– Welke vijf dingen zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
– Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
– Als je verplicht zou moeten verhuizen naar het buitenland, welk land zou je dan kiezen?
– Wat staat er nog op je bucket list?

En zo kunnen we eeuwig doorgaan. Je kunt zelf ook een leuke vraag bedenken. Maar als het klikt, dan heb je na het stellen van één of twee vragen vast genoeg gespreksstof.

Date tips voor mannen

Mannen en vrouwen verschillen van elkaar. Dat is wat daten lastig kan maken. Onthoud dat daten een manier is om erachter te komen of jullie bij elkaar passen. Om het een date naar de zin te maken, is het belangrijk om haar als een dame te behandelen. Houd bijvoorbeeld de deur voor haar open. Praat vervolgens niet de hele tijd over jezelf, maar zorg ervoor dat het een lopend gesprek is. Stel bijvoorbeeld een van de vragen die hierboven staan vermeld. Houd je telefoon achterwege en wees duidelijk in je communicatie. Ook over of je iemand wel of niet weer wilt zien.

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook Lezen!

Close
Close