Blog

Top 10 redenen waarom mannen vreemdgaan

Vreemdgaan is vaak een gevoelig onderwerp. Dat is ook logisch, natuurlijk wil je niet dat je lieve man vreemdgaat. Toch komt het vaak voor. En vaak niet zonder reden. Dit zijn de top 10 redenen waarom mannen vreemdgaan:

 

  1. Vergroten van zijn ego

De voornaamste reden van het vreemdgaan, ontstaat bij het ego. Mensen denken vaak dat het om de seks gaat, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Emotionele ontevredenheid speelt een grote rol. Dit zie je ook terug in de rest van de redenen. Als een man niet meer het gevoel heeft dat hij de held is in de relatie, wordt hij gevoeliger voor andere vrouwelijke aandacht. Bijvoorbeeld als hij het gevoel heeft dat jij hem niet meer aantrekkelijk vindt, niet meer begeert of omdat hij je heeft teleurgesteld.

 

  1. Opkrikken van zijn zelfvertrouwen

Elke man is weleens onzeker. Bij mannen is het probleem dat ze dit zelfvertrouwen opkrikken door het aan te leggen met een andere vrouw. Of misschien zelfs meerdere. Deze vrouw is nog complimenteus. Ook deze reden vloeit voor uit zijn ego.

 

  1. Jullie hebben geen seks meer

Seks is een belangrijk onderdeel voor een relatie. Daarbij geldt ook dan vrouwen beter zonder seks kunnen dan mannen. Als een man vindt dat hij niet voldoende in zijn behoeften wordt voorzien, dan gaat hij het elders zoeken. Blijf daarom tijd aan elkaar besteden.

 

  1. Steeds weer die ruzie

Een man die thuiskomt terwijl er altijd ruzie op hem staat te wachten, krijgt er op een gegeven moment genoeg van (logisch toch?). Hij zal de negativiteit gaan ontlopen. Een vrouw elders kent deze problemen niet. Dit betekent dat hij bij een andere vrouw meer kan ontspannen. Naast discussiëren moeten er ook nog leuke dingen zijn die je met elkaar deelt.

 

  1. De liefde is over

En al voor langere tijd. Er mist iets. Maar jullie blijven bij elkaar voor kinderen of het huis. Misschien is hij bang om alleen achter te blijven. Vreemdgaan is voor mannen een manier om het een beetje vol te kunnen houden en wat vrouwelijke aandacht te krijgen. Hij heeft immers ook behoefte aan begeerte.

 

  1. De man is opzoek naar meer spanning

Als je al meer dan 10 jaar bij elkaar bent, kan het seksleven een beetje een sleur worden. De spanning is ervan af. Het is allemaal niet meer zo nieuw. Altijd hetzelfde standje. Een andere vrouw betekent weer een beetje spanning.

 

  1. Jullie groeien uit elkaar

En hebben elkaar daardoor niet zoveel meer te vertellen. Jullie hebben andere dromen en toekomstplannen gekregen. De gesprekken verlopen moeizamer en jullie hebben niet zoveel meer gemeen. Eigenlijk passen jullie niet zo goed meer bij elkaar. In plaats van daar aandacht aan te besteden, gaat hij vreemd. Hij ontmoet een ander waarmee hij – op dat moment – meer gemeen in heeft. Ook in bed. Veel gemakkelijker.

 

  1. Omdat het kan

Wellicht denkt hij dat je het niet zal merken. Echt, mannen denken dat ze ermee weg kunnen komen. Lukt het één keer, dan zal hij het vaker proberen. Dan is er geen stoppen meer aan. Wat niet weet, wat niet deert. Of wellicht doet de mogelijkheid zich gewoon voor. Mannen vinden het vaak moeilijk om te weigeren.

 

  1. Ze vergeeft me toch wel

Hij is al eerder vreemdgegaan en jij hebt hem dit vergeven. Wellicht kwam je weer terug of heb je het gewoon genegeerd. Voor hem een reden om door te gaan. Je blijft toch wel.

 

  1. Omdat jij het ook hebt gedaan

Ben jij ooit vreemdgegaan? Dan zal hij dat ook zeker niet vergeten. De kans is groot dat hij dan ook vreemdgaat, omdat jij het ook hebt gedaan. Hij laat je hiermee in principe weten dat hij zich niet als deurmat laat behandelen. Er wordt een soort machtspositie gecreëerd.

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close