Blog

Top 10 flirttips

Wanneer je iemand wil versieren, is flirten een belangrijk onderdeel. Het lijkt iets simpels, toch vergt het nog aardig wat souplesse en oefening. De kunst is namelijk om subtiel te flirten. Maar de ander moet het wel opmerken. We geven wat flirttips op goed uit de verf te komen.

1. Wees positief en oprecht
Laat zien dat je enthousiast en positief bent. Dit heeft een positief effect op anderen, ook wanneer je aan het flirten bent. Dit wordt nog weleens vergeten in het flirtproces. Zorg er in ieder geval voor dat de eerste zinnen in een gesprek geen negatieve zaken bevatten. Houd het neutraal of positief. En onthoud dat flirten leuk is. Hierbij is het belangrijk dat je oprecht bent, wanneer je iemand bijvoorbeeld een compliment geeft. Wanneer je meent wat je zegt, zal het resultaat er ook naar zijn.

2. Wacht niet (te lang) af
Zie je een leuke man of vrouw? Blijf dan niet wachten tot diegene op jou afkomt. Ga op je doel af en onderneem actie, voordat iemand anders de kans krijgt. Of voordat de persoon weg is. Dat zou ook jammer zijn. Maak oogcontact, glimlach en begin een gesprek. Goede openingszinnen bestaan over het algemeen niet. Begin met een simpel ‘hallo’ of iets in die richting.

3. (Glim)lach
De gemakkelijkste vorm van flirten is glimlachen. Het geeft aan dat je in iemand geïnteresseerd bent. Bovendien vinden mannen een glimlach heel aantrekkelijk en vaak zelfs mooier dan de make-up die je op hebt. Laat bovendien zien dat je plezier maakt. Wees vrolijk en heb plezier met je vriendinnen, maar probeer het mensen ook gemakkelijk te maken om je aan te spreken. Een grote groep of een diepzinnig gesprek maken het je niet echt gemakkelijker om je aan te spreken. Richt je aandacht naar buiten.

4. Oogcontact
Een van de belangrijkste onderdelen van flirten. Het maken van oogcontact. Houd je blik een paar seconden langer vast dan normaal. En kijk of je oogcontact wordt beantwoord. Draai niet gelijk weg en glimlach zacht. Let erop dat het niet vervelend wordt. Ga niet staren, dat komt verkeerd over. Met iemand aan de praat? Maak dan met name oogcontact wanneer je aan het luisteren bent.

5. Aanraking
Een aanraking kan heel veel doen. Enerzijds kun je de aandacht krijgen en iemand laten merken dat je interesse hebt. Als die ander het bij je doet, weet je ook gelijk dat hij of zij in je geïnteresseerd is. Let er wel op dat je het op een subtiele manier doet. Leg bijvoorbeeld even kort een hand op de arm of knie wanneer jullie aan het praten zijn. Of ga gezellig samen dansen. Maar onthoud, doe het subtiel en kijk hoe de ander erop reageert. Het laatste wat je wilt is een verkeerd signaal afgeven.

6. Toon interesse
Wanneer je in iemand geïnteresseerd bent, is het belangrijk om aandachtig te luisteren en oprechte interesse te tonen. Vertel wat over jezelf, maar laat de ander ook praten. In een goed gesprek draait het om geven en nemen. Is er aan het begin nog een beetje spanning? Vertel dan kort wat over jezelf en vraag vervolgens wat de ander doet. Wees bovendien respectvol. Bedank de persoon en laat weten dat je een goed gesprek met diegene hebt gehad. Dit maakt altijd veel indruk op iemand.

7. Spiegelen
Onbewust vinden mensen het prettig om iets van zichzelf terug te zien in een ander. Het overnemen van iemands houding wordt spiegelen genoemd. Meestal verloopt dit patroon onbewust. Iemand zal dan ook niet merken dat je zijn of haar bewegingen volgt. Toch geeft het een idee dat je op gelijke lengte zit. Als het onbewust verloopt, is het vaak een teken dat twee mensen elkaar graag mogen. Begin er in ieder geval binnen 30 seconden mee. Anders vallen je plotselinge veranderingen misschien te veel op.

8. Geef de ander complimenten
Een positieve manier van aandacht geven is het maken van complimenten. Zorg ervoor dat ze oprecht zijn. Houd ook in de gaten hoe de ander het opvat. Voor veel mensen is het opvangen van complimenten ook een hele kunst. Diegene zwakt het af of geeft er direct een terug. Geeft iemand jou een compliment? Bedank diegene dan vriendelijk. Zorg ervoor dat je geen overdosis aan complimenten geeft.

9. Neem de tijd om te flirten
Flirten is altijd met een bepaald doel. Besef dat je dit doel niet binnen één minuut zal bereiken. Haast je niet en doe het rustig aan. Bekijk waar het gesprek naartoe loopt. Wellicht klikt het wel helemaal niet. Gebruik ook je stem goed. Vrouwen die rustiger praten, klinken verleidelijker. Mannen kunnen hun stem iets lager laten klinken. Dit straalt rust en mannelijkheid uit.

10. Wees beleefd en hoffelijk
Wellicht klink het ouderwets, maar vrouwen kunnen hoffelijkheid nog steeds heel erg waarderen. Wees een echte heer, ook wanneer het antwoord negatief is. Behandel vrouwen met respect. Anderzijds moet je als man of vrouw ook niet te direct zijn. Laat een beetje ruimte over voor de fantasie. Een goede flirt kan namelijk op meerdere manieren opgevat worden. Gebruik humor en woordspelingen voor een beetje uitdaging.

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook Lezen!

Close
Close