Blog

10 irritante manieren om een relatie te beëindigen

De relaties van tegenwoordig zijn een veel besproken onderwerp. En praktisch iedereen heeft het wel eens meegemaakt. De beëindiging van een relatie. Velen onder ons, waarschijnlijk vaker dan ze lief is… Het is nooit leuk, en het komt nooit op een goed moment. Als je voor deze meestal moeilijke beslissing staat, en je op het punt staat om jouw keuze te gaan vertellen aan jouw partner, beëindig jouw relatie dan alsjeblieft niet (en we bedoelen nooit) op één van de volgende 10 irritante manieren. Houd altijd in je achterhoofd: ‘Hoe zou jezelf behandeld willen worden?’

1. Stoppen met reageren op contact
Je houdt het niet voor mogelijk, maar het gebeurt echt. Je hebt met iemand een relatie en de ander reageert plotseling gewoonweg niet meer. Dit is geen goede manier voor een break up. Als je iemand gaat negeren, dan zal de ander ging zorgen gaan maken. Want wat is er aan de hand? De ander kan dit op een afstandje niet ruiken. Het ineens niet meer reageren op contact is een heel irritante manier. Jij zou toch zelf ook niet graag genegeerd worden?

2. De zin: “Het ligt niet aan jou, maar het ligt aan mij.”
Deze zin is de schuld bij jouzelf leggen. Het is een cliché zin, die vaak helemaal de waarheid niet verteld. Tuurlijk is moeilijk een goed gesprek te voeren, je wil de ander niet kwetsen. Maar geloof me, dat doe je toch wel. Het beëindigen van een relatie heeft te maken met gevoelens, dit doet hoe dan ook altijd pijn. Een eerlijk gesprek brengt de minste schade, dus wees dapper en vertel wat er echt op jouw hart ligt.

3. Veranderen in een onaardig persoon
Soms veranderen mensen ineens in een relatie. Ze zijn aan het malen over hoe de toekomst nu verder moet. Hebben soms al lang besloten dat ze niet verder willen met hun partner, en veranderen ineens in draken. Met andere woorden, ze gaan steeds onaardiger doen… En wel net zolang totdat de huidige partner het niet meer trekt en zelf de relatie beëindigt. Ook dit getuigd niet van veel klasse.

4. Helemaal geen uitleg geven
Soms vertellen mensen de boodschap dat ze met hun relatie willen stoppen, zonder verdere toelichting. Het is goed om de beslissing te vertellen, maar weet dat een stukje toelichting zeer gewaardeerd zal worden. De ander heeft recht op een verklaring, en zal willen weten wat er aan de beslissing vooraf is gegaan.

5. Bericht via social media
“Het is uit.” Enkel dit bericht sturen, het lijkt op de voorgaande manier. Maar het is nog net een stukje erger. Wellicht dat je in jouw bericht wel de eerlijke toelichting durft te geven, maar het blijft erg onpersoonlijk. Het uitmaken via een social media is een ‘not done’. Wat te denken van plots jouw status weer naar ‘vrijgezel’ te zetten? Ook dit komt voor, en kan echt niet.

6. Telefonisch mededelen
Misschien is dit nog wel de minste irritante. De ander kan immers jouw stem en intonatie horen, wat met een bericht niet zo is. Non-verbale communicatie wordt vergeten in dit verhaal. Als je met iemand intiem samen bent geweest, en er was een relatie, dan vergeet telefonie. Heb de ballen om het moeilijk gesprek in persoon aan te gaan.

7. Daten met een ander
Tja… Sommigen gaan gewoon daten met een ander en hopen dat de huidige partner hier achter komen. Daar hebben we eigenlijk helemaal geen woorden voor. Behalve misschien één: ‘lafaard!’. Tevens zal je bovendien een derde persoon hiermee kwetsen trouwens.

8. Aan het lijntje houden
Willen afspreken met je partner steeds uitstellen. Je hebt misschien al wel bedacht dat je het uit wil maken, maar weet nog niet hoe. Jullie contact blijft bestaan, maar als het op afspreken aan komt vind je steeds een excuus. Dit heet: ‘aan het lijntje houden’. En daar wordt uiteindelijk niemand beter van. Zoek de confrontatie op, en bijt door die zure appel.

9. Het via derden spelen
Ook deze manier vindt aan de lopende band plaats. Je vertelt jouw keus om de relatie te beëindigen al aan gezamenlijke vrienden. Iedereen weet het al en jouw vriend of vriendin nog niet. Lekker manipulatief, je gaat er stiekem vanuit dat iemand wel zijn of haar mond voorbij praat en zo de boodschap al bij jouw partner terecht komt. De eerste stap wordt zo voor jou gemaakt. Maar de ander heeft het recht om het eerstelijns te horen. Niet via via.

10. Excuses zoeken
Elders gaan studeren of werken voor een langere periode. Het kan een goed excuus zijn om de relatie beëindigen. Toch kan dit nooit de daadwerkelijke reden zijn. Zeg gewoon eerlijk waar het op staat. Niet het makkelijkste, wel het beste, en dit is nooit irritant te noemen.

Tags

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close