Blog

Top 10 tips om het gesprek op de eerste date gaande te houden

Tijdens een date kan het altijd voorkomen dat het gesprek stilvalt. Een gesprek gaande houden op een eerste date hoeft in principe niet moeilijk te zijn. Wanneer iemand gespannen is, is dit vaak te merken in het verloop van het gesprek. Probeer daarom in ieder geval ontspannen te zijn. We hebben een aantal eenvoudige tips die je toe kunt passen, zodat een gesprek goed zal verlopen.

 

 1. Stel vragen, maar wees geen interviewer

Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, wees niet alleen bezig met het stellen van vragen. Een goed gesprek komt van beide kanten. Je kunt beter een interessante vraag stellen en hierop inhaken. Bijvoorbeeld aan de hand van een persoonlijke situatie. Toegegeven, vrouwen praten graag over zichzelf. Stel een vraag en ze begint wel te praten.

 

 1. Praat over je passies

De beste manier om iemand aan het praten te krijgen is over iemands passies. Je hebt dan waarschijnlijk genoeg gespreksstof. Het gesprek zal soepeler verlopen. Vaak maakt het je ook aantrekkelijker als je praat over je passies. Vraag ook wat de passie van de ander is.

 

 1. Plaag de ander een beetje

Hier komen we tegelijkertijd bij het onderdeel versieren aan. Want plagen maakt je op de een of andere manier aantrekkelijker. Over het algemeen geldt dat humor het vaak goed doet. Bovendien werkt het ontspannend, wat het gesprek goed zal doen.

 

 1. Wees relaxt en improviseer

De grootste angst van mensen die daten is dat ze op een gegeven moment niet meer weten wat ze moeten zeggen. Hier ligt ook gelijk het probleem. Je bent automatischer wat meer gespannen, waardoor het gesprek sneller vastloopt. Wees jezelf en doe specifieke uitspraken. Bijvoorbeeld niet alleen ‘ik hou van zwemmen’, maar ‘Ik hou van zwemmen, vanaf mijn vierde nam mijn vader me elke zondag mee naar het zwembad.’ Enzovoort. Dan heb je gelijk meerdere onderwerpen om over te praten.

 

 1. Let op non verbale signalen

Mensen reageren onbewust op alles wat je doet. Dit betekent dat lichaamstaal, zoals stem en gebaren heel veel invloed hebben. Het spiegelen van lichaamstaal is een bekende techniek. Hiermee creëer je een band met degene waar je mee aan het praten bent. De ander zal zich daardoor meer openstellen.

 

 1. Stel een originele vraag

Dit helpt vaak goed om het gesprek om gang te houden. Bovendien kom je er gelijk achter welke passie of andere verrassingen achter iemand schuilt. Bijvoorbeeld:

 • Wat staat er nog op je bucketlist?
 • Wat maakt je dag altijd goed?
 • Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Bedenk ook zelf een paar leuke vragen, voordat je op date gaat.

 

 1. Toon oprechte interesse en luister

Iedereen vindt het fijn wanneer iemand interesse toont. Stel daarom oprechte vragen en luister goed naar het antwoord. Zodoende kun je verder doorvragen op wat ze heeft verteld. Zo stel je iemand op zijn of haar gemak, waardoor iemand meer over zichzelf zal vertellen en opener zal zijn.

 

 1. Geef complimenten

Wanneer er een stilte valt, kan de sfeer gespannen aanvoelen. Glimlach dan even en kijk de ander in de ogen. Hierdoor zullen jullie beiden weer ontspannen. Observeer haar tijdens het gesprek en bedenk waar je haar een compliment over kunt geven. Bijvoorbeeld over een sieraad of kledingstuk. Geef haar het compliment in de stilte. Dit kan worden gebruikt als volgend gespreksonderwerp.

 

 1. Gebruik je directe omgeving

Vertel bijvoorbeeld iets over wat je opvalt over waar jullie zijn. Bijvoorbeeld over het restaurant of cafeetje waar jullie zitten. Vraag naar haar mening en praat er verder over. Kijk samen naar iemand en verzin er bijvoorbeeld een verhaal bij. Waar zou diegene zijn kleren kopen? Wat voor werk doet ie? Wat is de gezinssituatie? Enzovoort.

 

 1. Vermaak je

De leukste gesprekken zijn soms degene die nergens over gaan. De gesprekken die er zijn per ter vermaak. Als het echt een leuk persoon is, dan vermaken jullie je vast samen. Loopt het gesprek na alle voorgaande tips nog niet? Dan zal je moeten accepteren dat jullie niet echt goede gesprekspartners zijn. Volgende keer beter.

Tags

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close