Blog

Het Tinder Stappenplan

Op tinderdate gaan? Dat doe je zo!
Ookal lijkt het zo gemakkelijk, je begint een gesprek met iemand die jij net hebt geliked.Met de hoop dat diegene ook interesse heeft in jou en überhaupt terug schrijft. En toch lukt het maar niet om op een tinderdate te gaan. Wat gaat er toch mis?

Diegene die zelf ook Tinder hebben, kunnen zich er vast in herkennen. Je hebt een leuk meisje of jongen gespot en je wilt er zo snel mogelijk mee afspreken. Maar het gesprek komt maar niet verder dan ‘Hey hoe is het’…
Geen zorgen, want ik geef jou de tips en tricks die jij kunt toepassen om ervoor te zorgen dat jij eindelijk op jouw tinderdate kunt gaan!

We zijn geneigd om gelijk na het ‘liken’ iemand aan te gaan spreken. Maar dat kan juist zorgen voor een afstand, als je afwacht is diegene je al vergeten, dan kun jij hem/haar verrassen door plotseling een dag erna te praten. Zo kom je ook niet heel wanhopig over!

Een veel gemaakte fout is om te beginnen met ‘Hey hoe is het’ of iets simpels zoals dat. Begin eens een gesprek met een leuke openingszin, niet al te ondeugend of wanhopig (iets wat te(!) vaak gedaan wordt). Begin bijvoorbeeld met ‘Oh ben jij ook zo into voetbal?’ (stel diegene is een voetbalfan).Je kunt ook gewoon beginnen over wederzijdse hobby’s die je kunt zien op eventuele foto’s. Met andere woorden, zorg ervoor dat je met iets anders begint dan de meesten van ons doen. Wees interessant voor diegene, wat zou jij doen als iemand dat zegt? Zo zou jij ook kunnen denken. Zegt iemand eindelijk iets nieuws tegen je of iets wat jij nog niet eerder gehoord hebt? Dan is dat interessant en zorgt dat voor een grotere kans om een reactie terug te kunnen verwachten.

Foto’s, foto’s en nog eens foto‘s..
Iets wat meestal de reden is waardoor iemand niet verder wilt praten of niet eens terug reageert. Groepsfoto’s zijn leuk maar als JIJ op Tinder zit, is het niet zo handig om foto’s erop te zetten van je vrienden. Vaak weet je dan niet welke persoon op de foto hij of zij is, dat kan verwarrend werken. Eens een keer een foto kan wel maar niet iedere foto met alleen maar vrienden. Alsof je niet alleen op een foto kunt staan? Het is een beetje saai als je alleen maar foto’s vanuit een bepaalde hoek neemt, doe eens een keer een foto waarop je helemaal staat, dan een selfie en tenslotte een foto met je favoriete activiteit die je doet in je vrije tijd bijvoorbeeld. Zo leren anderen je beetje voor beetje kennen zonder dat het teveel opvalt EN het maakt je nieuwsgierig!

Vervolgens praat je met elkaar maar wil je diegene dan toch graag ontmoeten. Je kunt langzamerhand vragen om zijn of haar nummer om verder te kunnen appen/bellen of elkaar toevoegen op Facebook bijvoorbeeld. Elkaar meer betrekken in elkaars leven, dan kun je opgegeven moment zeggen van ‘Heb je zin om eens naar de bios met mij te gaan?’. Als je zegt van ‘Hey zou je binnekort willen afspreken?’ dan is het iets wat vanzelfsprekend is.. Weer komt het terug, het is zo standaard! Als je begint met een openingszin, zoals die eerste dan is het nog niet zo direct en soms schrikt het wel af als je ineens straight to the point zegt wat je wilt.

Verder heb ik nog een paar tips om toch nog interessant genoeg te blijven voor de ‘tegenpartij’. Anderen vinden het leuk als iemand het intiatief neemt, zo geef je iemand het idee dat je oprecht geïnteresseerd bent. Begin als eerste het gesprek en wacht niet af, misschien vindt iemand anders het wel doodeng, dan heb jij eindelijk die stap genomen en de cirkel doorbroken. Ga alleen niet teveel en te vaak praten, 24/7 met elkaar praten, dat kan uiteindelijk heel irritant overkomen. Praat een paar dagen niet, je blijft zo op afstand en een ander zou dat wellicht interessant kunnen gaan vinden. Geef niet al teveel weg van jezelf, tenslotte moet je elkaar nog gaan ontmoeten ;). Als laatste blijf vooral jezelf, wees orgineel en ga niet forceren om je leuker of mooier voor te gaan doen!

Met deze tips en tricks kun jij zeker weten een tinderdate mee scoren. Veel succes, zet hem op actieve Tinderlingen!

Tags

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook Lezen!

Close
Close