Blog

Tips voor het vinden van een partner wanneer je een beperking hebt

Niet voor iedereen is daten vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor iemand die een beperking heeft. Daten is dan niet altijd even gemakkelijk. Mensen kijken immers eerst naar het uiterlijk. We geven een aantal tips om te kunnen daten als je een beperking hebt.

 

Word lid van een online datingsite

Zeker wanneer je wat onzeker bent, is dit een goede manier om mee te beginnen. Je hebt de mogelijkheid om elkaar eerst een beetje te leren kennen, voordat je elkaar in het echt ziet. Je kunt je aansluiten bij een reguliere en gratis datingsite, maar er zijn ook datingsites die zich richten op mensen met een beperking. Een voorbeeld is Dating Specials. Het voordeel van een dergelijke datingsite is dat je niet onzeker hoeft te zijn over je beperking. Degene aan de andere kant heeft namelijk ook een beperking. Het wordt niet als een obstakel gezien. Bovendien begrijpen jullie elkaar beter.

 

Daten via bemiddelingsbureau

Een datingsite niets voor jou? Dan kan een bemiddelingsbureau je verder helpen. De medewerkers van het bemiddelingsbureau gaan opzoek naar potentiele singles om mee te daten. Dit doen ze op basis van je profiel. Bijvoorbeeld op basis van interesses en dergelijke. Ze zoeken iemand die bij je past. Hierdoor heb je veel meer kans om iemand te daten met wie het ook echt klikt. Iemand wordt aan je voorgesteld en vervolgens kun je bepalen of je met diegene op date gaat.

 

Tip: sta open voor anderen

Mensen vinden het altijd moeilijk om in te schatten wat voor invloed een handicap of beperking op jouw leven heeft. Ze vinden het soms lastig om ermee om te gaan. Wees niet te kritisch en sta open voor anderen. Laat zien dat je een leuke en vrolijke persoonlijkheid hebt. Geef de schuld niet aan jezelf. Jij kan er niets aan doen dat mensen er niet zo goed mee om kunnen gaan. Probeer altijd te blijven lachen. Ook bij gênante momenten. Deze ontstaan ook bij mensen die geen beperking hebben. Het hoort bij het leven.

 

Je hoeft niet iedereen leuk te vinden

Ook al heb je een beperking, je hoeft niet iedereen leuk te vinden. Ook al toont diegene interesse. Je bent niet minder dan anderen en hebt ook recht op gelijke liefde. Laat je dan ook niet misbruiken door anderen. Een goede relatie komt van twee kanten. Maar onthoud dat daten ook erg leuk kan zijn. Zie het als een goed manier om mensen te leren kennen. Hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het zal gaan. Geef daarom niet gelijk op. Geef het een kans.

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close