Blog

Beschouw dating als examen

Dating kan als een mijnenveld worden ervaren. We weten allemaal dat de balans tussen werk en een gezinsleven hetzelfde is als koorddansen met harde rukwind. Echter is het ook niet gemakkelijk voor degenen onder ons die niet veel meer hebben dan een potplant om tegen te praten thuis.

Dating is als het zoeken naar een huis. Het wordt een tweede baan en het neemt een enorme hoeveelheid tijd en moeite in beslag om een deal te sluiten. Zelfs een date per week is al heel erg zwaar. Het moet een moment zijn waarbij jullie beiden vrij zijn. Je moet uitgeput en vermoeid na een dag werken gezellig zijn, lachen, maar vooral niet gapen.
Daten op een doordeweekse dag is niet ideaal, maar een doordeweekse dag lijkt de voorkeur te hebben voor de eerste ontmoeting. Het is minder intens dan op je vrijdag of op de zaterdag met een vreemde af te spreken.
Het eerste obstakel waarmee je wordt geconfronteerd, is het vinden van een date. Als je vandaag de dag wilt daten, dan is er geen ontkomen aan om online te gaan. Of het nu gaat om Tinder, Soulmates of een andere datewebsite, elke website belooft een happy end. Een online aanwezigheid biedt je namelijk een veel groter bereik van potentiele matches.
Toch neemt dit gevaren met zich mee. Iedereen moet altijd voorzichtig zijn met wat ze online delen. De meeste mensen maken dan ook het wijze besluit om elk social media profiel volledig te beveiligen en af te sluiten voor de openbare wereld. Zo komt geen ouder, collega of wildvreemde terecht op zijn of haar ‘geheime’ informatie. Sommige bedrijven hebben zelfs een gedragscode voor social media en het verdere online leven.
Maar het opvoeren van de beveiligingsinstellingen op een datingsite is bijna onmogelijk. Het idee is dat hoe meer mensen je zien, hoe beter je kansen zijn. Dus de uitdaging is om een profiel aan te maken, dat niet belastend is. Het is moeilijk. Foto’s waarop je drinkt (of dronken bent), moeten absoluut vermeden worden. Strandfoto’s zijn ook een absolute no-no.
Alleen hoe vul je je profiel? Is het fout om op je list of hates de maandagmorgen te zetten. Na veel uhmms en ah’s, het uploaden en het weer verwijderen van zo’n 70 foto’s krijg je eindelijk het profiel dat je wilt. Een profiel dat duidelijk laat zien wie jij bent, zonder dat het je werk of je reputatie in gevaar brengt.
Wanneer je eindelijk op date bent, moet je jezelf in toom houden om niet voortdurend over je werk te praten. Het is overal een favoriet onderwerp, maar probeer het kindgebonden praatje tot een minimum te houden, zodat je jouw date doet geloven dat je niet volledig bent opgezogen door je werk.

Verder moet je jezelf van je beste, maar wel echte, kant laten zien, zonder toneel te spelen. Uiteindelijk moeten jullie elkaar beoordelen en beslissen of jullie met elkaar naar de volgende ronde gaan of elkaar wegstemmen.  Elke ronde blijft spannend en de kans om weg gestemd te worden blijft altijd aanwezig.

 

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Close