Blog

Waarom vallen vrouwen op foute mannen?

Keer op keer vallen sommige vrouwen altijd op verkeerde mannen. Zogenaamde foute mannen blijken zeer aantrekkelijk te zijn. Ergens hebben deze mannen dus een bepaalde aantrekkingskracht die onweerstaanbaar is. Waarom is dit toch zo, want uiteindelijk levert het in de meeste gevallen een verdrietig hart op. En niemand zit te wachten op liefdesverdriet, in welke vorm dan ook.

Waarom is een lieverd niet goed genoeg?
Als deze vrouwen dan een man treffen die erg zorgzaam is, een echte knuffelbeer, dan wordt de goedzak in kwestie al snel aan de kant gezet. Hij zou zogenoemd ‘te lief’ zijn. En lief zijn is fijn, maar toch… Het levert over het algemeen geen aantrekkingskracht op. Ook de lieve mannen in deze wereld worden er moedeloos van. Vrouwen, het zijn complexe wezens. Alhoewel het omgedraaid voor het andere geslacht ook soms zo aanvoelt. Mars en Venus, er zit een kern van waarheid in.

Zie een foute man als leerzaam
Als jij steeds opnieuw op foute mannen valt, dan schuilt hier een les voor jou in. Ondanks talloze gebroken hartmomenten, en het gevoel van moedeloosheid, vallen vrouwen opnieuw en opnieuw voor een foute man. Het lijkt wel of ze niet willen leren van de ervaringen die ze opdoen. Maar indien je er voor open staat om te kijken naar jouw houding en naar hoe jij in je leven staat, dan kan er een wereld voor je open gaan.

Liefdesverdriet kan je helpen
De emotionele pijn die je voelt, kan iets over jou vertellen. Waarom laat jij je ‘gebruiken’? Waarom laat jij jezelf pijn doen? Je weet wat er gaat gebeuren als je een foute man treft, en je zegt dat je er niets aan kan doen. Maar dit is niet waar. Even in de herhaling: het is niet waar dat je er niets aan kan doen dat je op foute mannen valt. Het klinkt misschien hard, maar dat is liefdesverdriet ook. Tijd dus, om aan jezelf te werken en te kijken naar de waarom, zodat je in de toekomst nou eens de juiste prins treft.

Werk aan de winkel
Als vrouwen op foute mannen vallen, dan is het tijd om te kijken naar het verleden en naar jouw karakter, om vervolgens de toekomst met een veel beter en zelfverzekerder gevoel tegemoet te gaan. Zeg maar dag tegen de mannen die je gebruiken. Jij hebt je leventje in eigen handen. Ook jouw liefdesleven. En uiteindelijk zal dit je veel verrijking geven. Niet alle vrouwen kunnen dit zelf goed voor elkaar krijgen (mannen trouwens ook niet), en daarvoor bestaan er prachtige bureaus en coaches die je kunnen helpen. Gun jezelf deze hulp.

Verbeter je (liefdes)leven
Foute mannen mogen vrouwen dus kennelijk pijn doen. Je valt op iemand die niet voor jou gaat, of die doet alsof. Ze zijn onvoorspelbaar, wat aantrekkelijk is en tegelijkertijd veel stress oplevert. Dit kan je als een soort verslaving opvatten. En na lange of korte tijd, zal het je pijn gaan doen. En juiste die pijn kan je vertellen wakker te worden en om aan zelfreflectie te doen. Wat heb jij nodig in je leven om gelukkig te zijn? Sta jij achter je eigen keuzes in dit leven? Niet alleen op liefdesgebied, maar ook in relaties met je werk, jouw eigen familie, je huis en jouw vrienden.

Begin van vandaag met stap 1
Neem vandaag nog de eerste stap in het verbeteren van je liefdesleven. Neem het heft in eigen handen. Het hoeft maar een klein stapje te zijn. Beantwoord enkel de vraag: “Wat wil ik voor een relatie?” Waarschijnlijk wordt het antwoord iets van: “Ik wil graag een leuke, aantrekkelijke man waar ik echt iets aan heb.” Vervolgens kan je de beslissing nemen, om enkel nog met mannen uit te gaan, die daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen.

Geef niet meer toe aan verslaving
Geef niet meer toe aan de verslavende aantrekkingskracht van de verkeerde mannen. Kom je in twijfel momenten, dan zeg tegen jezelf: “Ik laat mezelf geen pijn meer doen, ik ben meer waard.” En om jezelf meer en meer waard te gaan vinden, moet je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit gaat je heel veel kracht geven. Levenslang profijt heb je hier profijt van. In je liefdesleven, en op alle vlakken in je leven daarbuiten. Weg met foute mannen, het is tijd voor JOU.

Als man afgedankt als lieverd
Ben jij als man verliefd op een vrouw die enkel op foute mannen valt, dan spoor haar aan tot persoonlijke ontwikkeling. En wees niet al te lief, dit kan heel benauwend voor haar voelen. Geef haar ruimte om eigen plan te trekken. Laat haar in haar waarde en geef complimenten en ga diepgaande gesprekken aan om tot heldere inzichten te komen, zonder enkel als knuffelbeer over te komen. Een lieve man is op de lange termijn beter, dus verander alsjeblieft niet in een foute man.

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close