Blog

De grootste afknappers tijdens een date

Slechte eetgewoonten, een twijfelachtige kledingsmaak, een enigszins riekende adem… Er zijn heel veel redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een mogelijke minnaar af te wijzen voor er een relatie zou kunnen opbloeien.

Voor sommige mensen is de checklist met afknappers voor een mogelijke date wellicht langer dan de Bijbel. Nu is zoiets als je in het openbaar op Crocs vertonen natuurlijk ook wel echt onvergeeflijk, maar voor anderen zijn juist alleen serieuze verschillen pas een echte afknapper.

In de tumultueuze wereld van vandaag de dag, is het voor steeds meer mensen van groot belang om met hun date op één lijn te zitten, voor wat betreft hun politieke standpunten. Het verschijnen van de app ‘Remainder’ bijvoorbeeld, speciaal voor datende Londenaren die tegen de Brexit stemden, laat zien hoe belangrijk mensen het vinden om te daten met gelijkgestemden.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de meest voorkomende afknappers onder 2000 mensen. Ons onderzoek laat zien waar mensen in verschillende leeftijdsgroepen nu écht op afknappen tijdens het daten, ongeacht of ze tijdens het daten nu op zoek waren naar een serieuze relatie of juist meer casual contact.

top afknappers

Als men in één oogopslag de resultaten van de door ons uitgevoerde enquête zou bekijken, is er duidelijk te zien dat racisme, seksisme en intolerantie de belangrijkste punten zijn waar mensen op afknappen tijdens het daten, maar verder kijkend kunnen er nog veel meer interessante resultaten worden gevonden.

De belangrijkste afknapper voor vrouwen onder de veertig jaar, is seksisme, op de voet gevolgd door racisme/intolerantie. Echter, voor vrouwen boven de veertig jaar blijkt de grootste afknapper niet seksisme te zijn, maar zijn de grootste afknappers juist racisme/intolerantie en slechte hygiëne.

Onze enquête concludeert verder, dat naarmate mannen ouder worden, ze het belangrijker vinden dat hun date beschikt over een goede hygiëne. Het is zelfs de grootste afknapper voor mannen boven de dertig jaar en staat op de tweede plaats in de lijst met afknappers bij mannen tussen de 18 en 29 jaar oud.

Seksisme is voor mannen of lesbische vrouwen niet echt een afknapper, maar op racisme knapt bijna iedereen af. In feite is racisme alleen voor mannen boven de 41 jaar niet echt een van de belangrijkste afknappers.

Met het feit dat mannen laten zien dat ze de hygiëne van hun date belangrijker vinden dan welke politieke overtuiging dan ook, laat het onderzoek een interessant verschil zien in wat mannen en vrouwen belangrijk vinden in hun partnerkeuze.

Religieuze en culturele verschillen kwamen in de resultaten van ons onderzoek nergens echt bovenaan in de lijst van grootste afknappers voor, wat gezien de recente politieke ontwikkelingen eigenlijk best bemoedigend is.

Wij zijn heel benieuwd naar jouw afknappers!

Waar knap jij van af? Heb je eens met iemand een date gehad waar je totaal op afknapte? Laat het ons weten en plaats een reactie onderaan dit artikel!

Eva Sanders

Mijn naam is Eva en ik ben trendwatcher op het gebied van Dating. Met mijn site probeer ik iedereen goed te informeren op het gebied van Dating websites.

Related Articles

3 Comments

 1. Pas nog een date gehad. In eerste instantie vond ik haar wel leuk, maar het gesprek liep eigenlijk steeds een beetje dood en ze kon het alleen over haar honden hebben…
  Bovendien kreeg ze wel heel veel app’jes die ze per se direct moest beantwoorden!

 2. Pas had ik nog een date met een iemand via internet. Op de foto zag hij er echt heel mooi en verzorgd uit. In het echt bleek hij al wat ouder uit te zien en had hij al een dikke buik. Hij zag er ook best onverzorgd uit…
  Na een half uur zei ik dat met spoed iemand moest opzoeken in het ziekenhuis 😉

 3. Aantal weken wezen daten met een jonge vrouw van 23. Ze zag er super mooi uit! Helaas waren er wel wat ‘issues’. Ze woonde nog bij haar moeder. Ik was haar eerste. En ze vroeg me vooral geduld te hebben met van alles ;).
  Ik kon ook nooit bij haar blijven slapen of andersom terwijl we ook best ver weg van elkaar woonden. Een keer kon ik bijna blijven slapen en toen ging de moeder er zich ook mee bemoeien.
  Ze was 23, maar het leek net of ik met een meisje van 14 aan het daten was… Niet echt prettig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close