Uncategorized

expreszo

https://www.datingautoriteit.nl/link/expreszo/
Naar de website

Informatie Expreszo

Expreszo is bekend als een vrijwilligersorganisatie dat is opgericht in 1988. Het is bedoeld voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transjongeren. Het is voor de leeftijdscategorie van 16 tot 26 jaar oud. Ben jij van deze leeftijd, dan kan ook jij lid worden bij Expreszo! De leden van Expreszo hoeven ook niet veel te betalen. Voor maar liefst €25 per jaar kun je al lid worden bij Expreszo. Door lid te worden steun je als het ware ook het idee voor acceptatie van de homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transjongeren. Er zijn diverse activiteiten te vinden en indien er evenementen plaatsvinden voor de groep, krijg je deze ook te zien. Dat is als je lid bent dan. Wanneer je dus lid bent krijg je een special leden actie. Ook krijg je de gelegenheid om meet e beslissen betreft het beleid bij Expreszo. Een ieder zijn of haar ideeen zijn welkom voor de verbetering van Expreszo. Wordt vandaag nog lid en steun de dating website Expreszo!

De juiste voorlichting bij Expreszo

Bij Expreszo kun je aangeven als je vindt dat je niet de juiste seksuele voorlichting hebt gehad op school. Het begon allemaal in het jaar 2012. Dit jaar werd het namelijk vastgesteld dat alle scholen verplicht voorlichting moeten geven over homo’s, lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Dit wordt kort ook wel LHBT’s genoemd. Expreszo is hier ook een grote voorstander van. Het betekent voor ons dat wij een stap dichterbij zijn voor de acceptatie van LHBT’s. De kinderen worden in een veilige omgeving aangeleerd, zowel binnen als buiten de klas, dat het heel normaal is en zulke mensen te accepteren in hun dagelijkse leven.

Natuurlijk moet de voorlichting hierover dan wel deugen. Er is echter nog geen systeem om dit na te gaan en de kwaliteit van de informatie te waarborgen. Daar komt Expreszo bij kijken dan! Wij zijn bekend al seen vereniging voor jonge LHBT’s in Nederland. Wij hebben een speciale rol bij het geven van voorlichting op de scholen. Wij moeten namelijk de data verzamelen en deze doorspelen naar het Ministerie van Onderwijs, opdat zij dit kunnen doorspelen naar de scholen voor de voorlichting. Wij zorgen er dus voor dat de kwaliteit van de informatie altijd juist is. Daarom verzoeken wij dan ook, dat als u vindt dat u geen goede informatie hebt gekregen op school betreft LHBT’S, geef het dan door, opdat wij onze data kunnen aanpassen. Zo kunnen we samen vechten voor een betere voorlichting!

Advies en hulp bij Expreszo

Er is wel vaker de vraag gesteld bij Expreszo als LHBTI’s een kans kunnen krijgen om in de gezondsheidszorg terecht te komen. Dat kan natuurlijk wel. Niet omdat je in deze categorie valt, kan dat niet. Je seksuele geaardheid of je gender kan bepalen waar je terecht zult komen.

Wel is het zo dat in de praktijk doktoren bijvoorbeeld de hetero’s anders behandelen dan de LHBTI’s. in de meeste gevallen gaan doktoren er automatisch vanuit dat hun patient hetero seksueel is. Dit zul je merken wanneer zij de vragen stellen. Dit kan uiteraard heel ongemakkelijk zijn voor zowel de dokter als de patient. Doktoren of artsen zijn niet altijd geneigd rekening te houden met zelfs de mogelijkheid dat zijn of haar patient misschien behoort tot de LHBTI. Daarom vinden deze personen het veel beter als zij terecht kunnen bij iemand bij wie zij vrij kunnen praten over wie zij werkelijk zijn.

Daarom biedt Expreszo speciale hulp aan onze LHBTI’s. Er bestaat dus inderdaad specifieke hulp. Op deze website, Expreszo.nl kun je psychosociale hulp krijgen. Er zijn tot wel 170 hulp verleners en 10 verschillende instellingen die wachten om hulp te kunnen bieden aan homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat de problemen alleen psychologisch moeten zijn of dat het persee te maken moet hebben met hun seksuele geaardheid. Het maakt niet uit wat je problemen zijn, deze instellingen zijn er om je te helpen. De hulpverlener kan een veilige omgeving voor je maken waarbij jij je vrij zal voelen om te praten over je levenservaringen en of gevoelens. In de meeste gevallen zijn degenen die hulp aanbieden aan LBHTI’s zelf ook een lesbienne, homo, biseksueel of een transseksuele. Echter, is dit natuurlijk geen vereiste. Je zou geheel anonym kunnen bellen of chatten of gewoon een e-mail sturen. Expreszo is er om je daarmee te helpen.

Ondersteuning HIV bij Expreszo te verkrijgen

Expreszo is gerelateerd met heel veel andere verenigingen die te maken hebben met seks. Zo is een van deze verenigingen de Hiv Vereniging. Deze vereniging is er om men gelijk te kunnen behandelen die HIV hebben. Maakt niet uit wanneer en het maakt ook niet uit in welke situatie de persoon is. Expreszo geeft hierover informatie en we bieden ondersteuning. Bij Expreszo kan je terecht voor alles. Als je vragen hebt over HIV, je gezondheid, PrEP, allerlei medicijnen, oud worden, stigma, seks en liefde. Voor al deze zaken ben je op de juiste plek bij Expreszo!

Naar de website

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook Lezen!

Close
Close